duminică, 27 septembrie 2015

10 proiecte de succes OCTAGON: Green Gate, "poarta verde" catre o noua zona de dezvoltare comerciala

Harta imobiliara a capitalei se modifica in fiecare an, aducand in prim plan zone mai putin dezvoltate devenite brusc interesante pentru investitori. Chiar daca Nordul capitalei ramane in continuare hub-ul birourilor, dezvoltatorii au inceput sa isi indrepte atentia si catre Vest. Gladirea Green Gate, situata pe Blvd. Tudor Vladimirescu, in apropierea Palatului Parlamentului, inaugurata in mai 2014, a dat startul dezvoltarii segmentului de birouri intr-o zona preponderent rezidentiala.

Green Gate, cladirea finalizata
Armonia arhitectonica creata prin imbinarea perfecta a materialelor traditionale cum este lemnul masiv cu materiale inovative precum folia translucida, completata de decorul proaspat din plante si iarba, justifica pe deplin intentia dezvoltatorului de a construi o cladire “verde”. Lumina naturala care patrunde prin tavanul de sticla evidentiaza un spatiu larg, deschis, flexibil. Stresul si agitatia specifice zilelor aglomerate de munca sunt contracarate de atmosfera relaxata creata cu ajutorul gradinilor verticale construite intre aripa de sud si aripa de nord a cladirii, prezente la fiecare etaj.

Antreprenorul general Bog’Art a contractat OCTAGON pentru executia lucrarilor de fundatii constand in pereti mulati, piloti forati, epuismente si grinda de coronament. Pentru realizarea excavatiei in conditii de siguranta si stabilitate, s-a proiectat o incinta etansa din pereti mulati de 60 cm grosime. Pentru depresionarea nivelului apei subterane in interiorul incintei s-au folosit cele 25 puturi de epuizment, cu diametrul minim de f40 cm. Peretii mulati si pilotii forati cu diametrul f880 mm au fost realizati de la cota terenului natural. Suprafata construita la sol (suprafata ocupata de infrastructura) este de cca. 4.745 m2 (inclusiv incinta de pereti mulati).

Green Gare- lucrari de fundatii speciale
Adancimea totala a subsolurilor este de aproximativ 15 m, incluzand si radierul, iar inaltimea totala suprate­rana a constructiei de cca. 52,40 m, masurate in raport cu cota ±0,00. Functiunea principala a subsolurilor este cea de garaj, la care se adauga spatii tehnice, de depo­zitare si rezervoare.

Printre tehnologiile “verzi” utilizate pentru constructia cladirii se numara: reciclarea apei pluviale, fatada izolata fonic si ascensoarele eficiente energetic, Green Gate obtinand cu usurinta certificarea BREEAM. Cladirea are o suprafata inchiriabila de 31.000 mp si 12 etaje si a fost dezvoltata de compania ceha S Group Holding.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu